name='viewport'/> The Baby Café: IBFAN Greece - Δίκτυο Δράσης για την βρεφική και παιδική διατροφή Προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα

Thursday, May 24, 2012

IBFAN Greece - Δίκτυο Δράσης για την βρεφική και παιδική διατροφή Προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα


To Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική Διατροφή – IBFAN Ελλάδας –  υπερασπίζεται το δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την βρεφική διατροφή οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες από κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Το Δίκτυο υιοθετεί πλήρως τις Επτά Αρχές του International Baby Food Action Network – IBFAN, οι οποίες είναι:
  1. Το δικαίωμα των βρεφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.
  2. Το δικαίωμα των οικογενειών σε επαρκή τροφή.
  3. Το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν και να κάνουν ενημερωμένες επιλογές που ακολουθούν επιστημονικά κριτήρια σχετικά με τη διατροφή του μωρού τους.
  4. Το δικαίωμα των γυναικών για πλήρη υποστήριξη, ώστε να θηλάσουν επιτυχώς και να ακολουθήσουν σωστές πρακτικές στη βρεφική διατροφή.
  5. Το ανθρώπινο δικαίωμα για υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις βασικές τους ανάγκες.
  6. Το δικαίωμα των επαγγελματιών υγείας και των καταναλωτών σε συστήματα υγείας που είναι ελεύθερα από εμπορικές πιέσεις.
  7. Το δικαίωμα των ανθρώπων να οργανώνονται σε διεθνή σύμπραξη ώστε να διασφαλίζουν αλλαγές που προστατεύουν την υγεία τους.
Γενικές πληροφορίες/ Εγγραφές μελών/ Αποστολή καταγγελιών:
Στο info@ibfan.gr
ή στην διεύθυνση
IBFAN Ελλάδας
Θ Σοφούλη 4
ΤΚ 54646 Θεσσαλονίκη

Πρόεδρος προσωρινού ΔΣ: Στέλιος Παπαβέντσης

Νομικό τμήμα/ Καταγγελίες
Επικεφαλής ομάδας εργασίας: Σεβαστή Δημοσίου
Τμήμα προβολής και επικοινωνίας
Επικεφαλής ομάδας εργασίας: Μαρία Παπαποστόλου
Email:  maria@mitrikosthilasmos.com

No comments:

Post a Comment