name='viewport'/> The Baby Café: October 2011

Friday, October 28, 2011

Φθινοπωρινό Παζάρι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece


Σας προσκαλούμε στο Παζάρι μας που θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, 11.00-3.00, στον παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Η Κοκκινοσκουφίτσα», (Σωκράτους 15, Πανόραμα Θεσσαλονίκης).

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που εκπροσωπεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό La Leche League International (www.llli.org), τη παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση υποστήριξης του θηλασμού στον κόσμο. Το Σύνδεσμο εκπροσωπούν ειδικά εκπαιδευμένες μητέρες, που μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους για το θηλασμό, με μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους, προσφέροντας στήριξη και πληροφόρηση.
Ο Σύνδεσμος βασίζεται στην οικονομική υποστήριξη όλων όσων θεωρούν το έργο του σημαντικό, για να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Οποιαδήποτε συνεισφορά σας στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, θα αποτελέσει πολύτιμη συμβολή στο έργο του Συνδέσμου.

Wednesday, October 26, 2011

Σεμινάριο Μητρικού θηλασμού με την Gabi Κανελλοπούλου στα Βρεφικά Πολυκαταστήματα ΛΗΤΩ στην Αγ. Παρασκευή

Τα Βρεφικά Πολυκαταστήματα ΛΗΤΩ υποστηρίζοντας το μητρικό θηλασμό, προσκαλούν όλες τις μέλλουσες μητέρες στο σεμινάριο μητρικού θηλασμού που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Μεσογείων, Λ. Μεσογείων 459 Αγ. Παρασκευή, την Τετάρτη 09/11/2011 και ώρα 18:00 έως 19:30.
 
Εισηγήτρια η κυρία Gabi Κανελλοπούλου, πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και Σύμβουλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος LLL Greece.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-5739294, στα ταμεία των καταστημάτων και στο e-mail info@letoshop.gr. Σας περιμένουμε όλους.

Tuesday, October 25, 2011

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας μητρικού θηλασμού από το mitrikosthilasmos.com


 
Ο θηλασμός δεν είναι αυτόματη διαδικασία αλλά τέχνη που μαθαίνεται. Όπως ένα ζευγάρι που μαθαίνει χορό, είναι σημαντικό από τις πρώτες προσπάθειες να μαθαίνονται τα βήματα σωστά... Διαβάστε τη συνέχεια: http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/10/1-mitrikosthilasmoscom.html
 
 
 

Monday, October 24, 2011

Babyfeat


Εμπνευσμένο από την λέξη baby=μωρό και από το feat=κατόρθωμα έχουμε το babyfeat=μωροκατόρθωμα!!!

Το feat επίσης παραπέμπει ηχητικά στο feet=πόδια που μας θυμίζουν τα ακαταμάχητα ποδαράκια των παιδιών μας και παράλληλα το συνδέουμε με το οικολογικό αποτύπωμα που στο babyfeat θα ενθαρύνουμε να μοιάζει με ποδαράκι μικρού παιδιού! Έτσι, το babyfeat είναι το μωρόκατόρθωμά μας, η ώθηση που μας δίνουν τα παιδιά μας να φτιάξουμε ένα πιο ανθρώπινο και αισιόδοξο μέλλον.
Με τις αγγελίες μας – χαρίζω, ανταλλάσσω, πουλάω – βρίσκουμε τρόπο να κάνουμε χώρο στις ντουλάπες μας βοηθώντας έτσι τον πλανήτη με την μείωση της κατανάλωσης των πρώτων υλών και τον γείτονά μας που θα βρει ότι χρειάζεται από έμπιστα χέρια!! Με τις αγγελίες ζητάω, δίνουμε την ευκαιρία σε νέους φίλους μέσω της εναλλακτικής οικονομίας να μας βοηθήσουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας.  Στο μάρκετ υποστηρίζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογενειακές παραγωγές και τα χειροποίητα, γιατί έτσι αναπτύσσονται οι τοπικές αγορές και αναζωογονείτε η εγχώρια οικονομία.
Στην γειτονιά μας περιμένουμε να γνωριστούμε με άλλες οικογένειες της περιοχής μας, δημιουργώντας φιλίες πέρα απο το διαδίκτυο, αναπτύσσοντας τους ορίζοντες των παιδιών και την αλληλεγγύη μεταξύ οικογενειών !!!
Στο τετράδιο μας θα βρείτε όσα η Εβίτα και Δήμητρα βρίσκουν αξιόλογα και θέλουν να μοιραστούν μαζί σας !!!  Μαγειρεύουμε και γράφουμε για τις τροφές, παίζουμε με τα παιδιά και προτείνουμε, βρίσκουμε λίγο χρόνο και δημιουργούμε, και για όσα αφορούν τις οικογένειες μας και την κοινωνία μας αρθρογραφούμε?.
Με την σελίδα εθελοντισμός θέλουμε να προωθήσουμε την κοινωνική προσφορά και να δώσουμε στα παιδιά μας τις βάσεις που χρειάζονται να είναι ευαίσθητοι, χρήσιμοι, σκεπτόμενοι πολίτες στην κοινωνία. Είμαστε σε επικοινωνία και συνεργαζόμαστε με τις οργανώσεις που παρουσιάζουμε γιατί πιστεύουμε στο έργο τους και ευχόμαστε να σας δώσουμε έμπνευση να τους υποστηρίξετε και εσείς !!

Σας περιμένουμε για να γίνουμε μία μεγάλη παρέα!

Saturday, October 22, 2011

Συναντήσεις - Ομιλίες "Περί...θηλασμού": ΘΗΛΑΣΜΟΣ & ΦΑΡΜΑΚΑ

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & ΦΑΡΜΑΚΑ
23 Νοεμβρίου 2011
Ομιλητής: Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος - Πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού και γαλουχίας IBCLC