name='viewport'/> The Baby Café: Φιλικά προς τα βρέφη: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν» και το Π.Γ.Ν. Μαιευτήριο Αθηνών «Έλενα Βενιζέλου»

Sunday, November 6, 2011

Φιλικά προς τα βρέφη: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν» και το Π.Γ.Ν. Μαιευτήριο Αθηνών «Έλενα Βενιζέλου»

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικόν» και το Π.Γ.Ν. Μαιευτήριο Αθηνών «Έλενα Βενιζέλου» θα ανακηρύξει η Unicef ως τα δύο πρώτα νοσηλευτικά ιδρύματα στη χώρα μας που είναι φιλικά προς τα βρέφη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας και η UNICEF έχουν υιοθετήσει 10 κριτήρια για να θεωρηθεί ένα νοσοκομείο φιλικό για το βρέφος:

1. Η ύπαρξη γραπτής πολιτικής για το θηλασμό και η τακτική ενημέρωση του προσωπικού υγείας

2. Η εκπαίδευση όλου του προσωπικού υγείας στις απαραίτητες δεξιότητες για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής

3. Η πληροφόρηση όλων των εγκύων για τα οφέλη και το χειρισμό του θηλασμού

4. Η παροχή βοήθειας προς τις μητέρες για να ξεκινήσουν το θηλασμό την πρώτη ώρα μετά τη γέννηση

5. Η επίδειξη στις μητέρες για το πως να θηλάζουν και πώς να διατηρηθεί η διατροφή των βρεφών με μητρικό γάλα ακόμα και αν θα έπρεπε να αποχωρισθούν τη μητέρα τους.

6. Να μη δίνεται στα νεογέννητα καμιά άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο μητρικό γάλα, εκτός κι αν επιβάλλεται να γίνει διαφορετικά για ιατρικούς λόγους.

7. Η διευκόλυνση της πρακτικής «rooming in», δηλαδή να επιτρ έπεται να παραμένει η μητέρα μαζί με το μωρό της 24 ώρες την ημέρα.

8. Η ενθάρρυνση του θηλασμού όταν τα μωρό το αποζητά

9. Όχι πιπίλες ή άλλα αντικείμενα για το στόμα όταν το μωρό θηλάζει

10. Η ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα απευθύνονται οι μητέρες όταν φεύγουν από το νοσοκομείο ή την κλινική

No comments:

Post a Comment